- Stuur ons een mailtje op info@relatiegeschenken-best.nl.
- maandag t/m vrijdag
- 08:30 - 17:00 uur
Normen veiligheidskleding
- Bedrijfskleding, EN 343
- Bedrijfskleding EN IEC 61482
- bedrijfskleding ISO 11611
- Bedrijfskleding, ISO 11612
- Bedrijfskleding, EN 13034-6
- Bedrijfskleding, EN 20471
- Bedrijfskleding, EN 342
- Bedrijfskleding EN 1149
- Havep Werkkleding
- Projob Werkkleding
- Mascot werkkleding
- Dickies werkkleding
- B&C werkkleding
- High Visibility Veiligheidskleding
- Werkkleding Antistatisch
- Vlamvertragende Bedrijfskleding
- Werkkleding Chemie
- Werk Poloshirts
- Werkbroeken
- Bodybroeken
- Stofjassen
- Werktruien
- Werkschoenen
- Result Work Guard Werkkleding
- Werk T-shirts
Bedrijfskleding, EN 13034-6
VLOEIBARE CHEMICALIËN
EN 13034: 2005 Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën – Vereisten voor kleding die een beperkte bescherming biedt tegen vloeibare chemicaliën (Type 6 kleding).
Deze norm legt de vereisten en testmethoden vast voor chemische beschermingspakken van type 6, zowel pakken voor éénmalig gebruik als herbruikbare pakken. Voor bijbehorende uitrustingen, zoals handschoenen en laarzen, die geen integraal deel uitmaken van het pak wordt verwezen naar de overeenkomstige productnormen.
Type 6-kleding, is kleding die een beperkte bescherming biedt tegen kleine spatten of een lichte nevel van chemische vloeistoffen. Over het algemeen zal deze kleding gemaakt zijn uit vloeistofafstotende, maar niet volledig vloeistofdichte materialen.
<p style="box-sizing: inherit; font-family: " flama="" condensed",="" "open="" sans="" sans-serif;="" font-weight:="" 400;="" margin-top:="" 0px;="" text-rendering:="" optimizelegibility;="" text-transform:="" uppercase;="" font-size:="" 3.7rem;="" max-width:="" 600px;="" margin-right:="" auto;="" margin-left:="" color:="" rgb(0,="" 0,="" 0);="" text-align:="" center;"="">WAT HOUDT DE EN 13034-NORM IN?Er worden verschillende testen gedaan op het doek. Er wordt getest op treksterkte, maar er wordt ook een test gedaan om de chemicaliënbestendigheid te bepalen.
Bij deze testen worden er 4 oplossingen van chemicaliën (H2SO4 30%, NaOH 10%, o-xylene en butan-1-ol) op het doek aangebracht. Hierbij wordt de hoeveelheid die van het doek afparelt bekeken en de hoeveelheid die door het doek dringt. Deze hoeveelheden moeten binnen de voorwaarden vallen die gesteld worden in de EN 13030-norm.
Er moet ook (per kwaliteit) een gereed product getest worden. Dit is een zogenaamde mannequin-test. Tijdens deze spraytest voert een drager 7, in de norm beschreven, bewegingen uit en wordt er gecontroleerd of het kledingstuk vloeistof doorlaat. De klasseringen van de verschillende testen moeten in de gebruiksaanwijzing gemeld worden.
De spraytest op het model is niet nodig als het om een gedeeltelijke bescherming gaat, de zogenaamde ‘type [PB6]’ kleding (‘partial body protection’). Het kan dan echter niet om overalls gaan. Kleding bij HAVEP is steeds type 6.
Andere vereisten uit de EN 13034 betreffen: slijtweerstand, scheursterkte, treksterkte en naadsterkte.
Om gecertificeerd te worden met de EN 13034-norm moet de werkkleding aan de volgende eisen voldoen:
-
Een model moet voldoen aan de voorwaarden gesteld in de EN 340-norm.
-
Werkkleding die in deze norm valt moet aan de spraytest voldoen.
-
Bij het ontwerp van de kleding moet er op gelet worden, dat er geen spatten kunnen binnendringen in de kleding (bijvoorbeeld sluitingen van zakken en dergelijke). De eisen uit de EN ISO 11611 (lasserskleding zijn hier een leidraad voor).